Η Σκόπελος

skopelos2Πολλοί επισκέπτες μεταφέρουν ότι αυτό είναι το ομορφότερο νησί των Σποράδων, ή ακόμη και της Ελλάδας, δεδομένου ότι τα κτίρια είναι παλιά και λευκά, με τεράστιες βουκαμβίλιες και γλάστρες, είναι γεμάτο από εκκλησίες και εντελώς καλυμμένο με δάσος. Το τοπίο είναι δραματικό, με ψηλά βουνά και βαθιές κοιλάδες. Το νησί αποτελείται από δύο ορεινούς όγκους βράχων άνισου μεγέθους. Μια στενή πεδιάδα που εκτείνεται από τον κόλπο της Σκοπέλου, η πρωτεύουσα, νότια στο ακρωτήρι Στάφυλος, χωρίζει τα δύο μέρη. Το μικρότερο, ανατολικό τμήμα έχει πολύ απότομες και δυσπρόσιτες μεριές. Η κορυφή των βράχων, είναι το όρος Παλούκι, με μέγιστο ύψος 567 μ.
Η Σκόπελος βρίσκεται πολύ κοντά στην Αλόννησο και Σκιάθο. Γύρω από την Σκόπελο υπάρχουν τα μικρά νησιά του Μικρού και Άγιος Γεώργιος.

Η πρωτεύουσα, η Χώρα, είναι αρκετά μεγάλη, αλλά πολύ ήσυχη και καθαρή. Οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι παραλίες με βότσαλο, και είναι μια καλή ιδέα να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να γυρίσετε το νησί. Η πόλη της Σκοπέλου είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα σοκάκια. Έχει χαρακτηριστεί ως οικισμός παγκόσμιας κληρονομιάς. Η ύπαιθρος και ολόκληρο το νησί είναι γεμάτο από παλιές παραδοσιακές εκκλησίες.

Η Σκόπελος διαφημίζεται από τις περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις οργάνωσης ταξιδιών ως ένα ήσυχο νησί κατάλλληλο για ζευγάρια και οικογένειες. Αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές, αφού υπάρχουν πολλά μπαρ και αρκετά clubs του νησιού. Δεν είναι ένα μέρος για πάρτι όλη μέρα και όλη νύχτα, αλλά υπάρχει μια αρκετά καλή νυχτερινή ζωή με ένα τζάζ, εκλεπτυσμένο τρόπο.

Οι ντόπιοι ασχολούνται με τη γεωργία και τον τουρισμό, και υπάρχουν επίσης ψαράδες. Επειδή υπάρχει μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας εδώ. Κάθε καλοκαίρι το νησί γίνεται αρκετά κοσμοπολίτικο, με τους φωτογράφους και τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Σκόπελος Ιστορία.
Σκόπελος σημαίνει «βραχώδης», η οποία είναι μια καλή περιγραφή για αυτό το ορεινό νησί. Το όνομα έχει αλλάξει μέσα στον χρόνο, για παράδειγμα ονομαζόταν Πεπάρηθος στην αρχαιότητα.

Δεν ξέρουμε ποίοι ήταν οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού, αλλά η παράδοση λέει ότι το νησί κατοικήθηκε για πρώτη φορά από Κρήτες στην Μινωική εποχή. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο πρίγκιπας Στάφυλος ήταν γιος του Θησέα και της Αριάδνης ή του θεού Διονύσου και υποτίθεται ότι ήρθε στη Σκόπελο και εγκαταστάθηκε με τους ανθρώπους του. Το όνομά του σημαίνει «σταφύλι», και το νησί έχει γίνει γνωστό από την αρχαιότητα ως μια μεγάλη παραγωγός κρασιού. Ένας αρχαίος τάφος στην περιοχή Στάφυλου πιστεύεται από πολλούς ότι ανήκε στον βασιλιά. Ακριβώς όπως και τα γειτονικά νησιά, η Σκόπελος πέρασε από τα χέρια των Αθηναίων, Σπαρτιατών και του Μακεδονικού κράτους, καθώς και του ρωμαϊκού κράτους..

Όταν οι Ρωμαίοι πλησίαζαν το 2ο αιώνα π.Χ., ο Μακεδόνας βασιλιάς Φίλιππος ΙΙΙ κατέστρεψε μεγάλο μέρος του νησιού, ώστε οι Ρωμαίοι να μην πάρουν τίποτα. Ακόμα κι έτσι, οι Ρωμαίοι εισέβαλαν.

Τον 13ο αιώνα, τα νησιά των Σποράδων κατακτήθηκαν από τους Ενετούς και τον 16ο αιώνα οι Τούρκοι εισέβαλαν και κυβέρνησαν. Υπήρξαν επίσης πολλές πειρατικές επιδρομές και οι άνθρωποι προσπάθησαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε πολλές εκκλησίες που έχτισαν.

 

skopelos_beach1

Τι πρέπει να δείτε στη Σκόπελο.
Στη Χώρα μπορείτε να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο ή να κάνετε μια βόλτα στην παλιά πόλη. Ξεκινώντας από το αριστερό άκρο του λιμανιού με θέα τη θάλασσα, υπάρχουν κάποια βήματα που οδηγούν σε όλη τη διαδρομή μέχρι το παλιό φρούριο. Η αναρρίχηση είναι όμορφη, με πολλές μικρές εκκλησίες και παλιά σπίτια. Από την άλλη πλευρά του κόλπου είναι ένα γυναικείο μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία μπορείτε να επισκεφθείτε, αν ντυμένος κανονικά.

Το νησί διαθέτει 360 εκκλησίες. Ο λόγος για αυτό είναι υπό συζήτηση. Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, όταν η καταστροφή της Μικράς Ασίας έγινε το 1921, η ελληνική πληθυσμός της Τουρκίας έριξε τις εικόνες τους στη θάλασσα για να τους σώσει από τους καταπιεστές. Τα εικονίδια επιπλέει σε όλη την θάλασσα του Αιγαίου στη Σκόπελο, καθώς και για κάθε εικονίδιο που βρίσκεται μια εκκλησία χτίστηκε. Μια άλλη θεωρία έχει να κάνει με τις πολλές πειρατικές επιδρομές και επιθέσεις των Τούρκων ότι το νησί υπέφερε. Οι εχθροί ήταν συνήθως Μουσουλμάνος, αλλά ακόμα κι αν θεωρήθηκαν σκληρές βαρβάρους, που σεβάστηκαν την ιερή γη των Χριστιανών. Ως εκ τούτου πολλές εκκλησίες χτίστηκαν έτσι ώστε οι άνθρωποι θα έχουν ένα κρησφύγετο όταν το νησί δέχθηκε επίθεση. Οι Νιρβάνα ποιητής καταγόταν από το νησί, και το σπίτι του είναι ακόμα να δει.
Μπορείτε επίσης να πάτε στη Γλώσσα, ένα χωριό που φέρνει στο νου Σαντορίνη, που χτίζεται σε έναν απότομο λόφο με θέα στη θάλασσα. Από εδώ μπορείτε να δείτε Σκιάθου.

Τι να κάνετε:
Υπάρχουν θαλάσσια σπορ σε κάποιες από τις παραλίες και την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου είναι μια καλή ιδέα. Μπορείτε επίσης να πάτε σε οργανωμένες περιηγήσεις, όπου θα δείτε παλιές αγροικίες και να σταματήσει σε μικρές εκκλησίες και τα πηγάδια. Η νυχτερινή ζωή είναι να βρεθεί στην πόλη της Σκοπέλου. Κάθε καλοκαίρι υπάρχει επίσης μια τεράστια έκθεση φωτογραφίας δεν πρέπει να χάσετε.

Υπάρχουν εκδρομές στα γειτονικά νησιά Σκιάθο και την Αλόννησο. Μπορείτε να πάτε σε ένα daycruise μέσα από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και αν είστε τυχεροί θα δείτε δελφίνια ή φώκιες ..

Παραλίες στη Σκόπελο Ακριβώς για όλες τις παραλίες της Σκοπέλου είναι παραλίες με βότσαλο εκτός Λιμνονάρι. Μπορείτε να πάρετε μια μικρή βάρκα για να Γλυστέρι. Γυμνιστές πηγαίνουν στο Βελανιό ..

Σκόπελος Νυχτερινη ζωή και διασκέδαση: Η νυχτερινή ζωή είναι να βρεθεί στη Χώρα, πόλη της Σκοπέλου. Τα περισσότερα από τα μέρη είναι πολύ μικρό και μπορεί να βρεθεί τόσο στο λιμάνι και στα μικρά δρομάκια. Το βράδυ γίνεται ζωντανή Χώρα με πολλές ταβέρνες και μπαράκια παντού. Τα καταστήματα μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, και η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη. Υπάρχει επίσης μια ντίσκο στη Γλώσσα.

Τρόφιμα :: Υπάρχει μια ειδική τυρόπιτα στη Σκόπελο που σίγουρα αξίζει να προσπαθήσουμε. Είναι αρκετά μεγάλο και πλούσιο και πρέπει να είναι απολύτως φρέσκα. Η τοπική πίτα καρυδιού είναι μια άλλη σπεσιαλιτέ, και είναι συνήθως λαμβάνονται με παγωτό

Αγορές: Τα περισσότερα καταστήματα της Σκοπέλου βρίσκονται στη Χώρα και υπάρχουν πολλά μικρά καταστήματα με ρούχα, κοσμήματα και όμορφα κεραμικά ..

Να πάρει AroundThere είναι αρκετά καλές συνδέσεις με λεωφορείο με τις παραλίες και τη Γλώσσα, Σκόπελο αλλά επειδή είναι τόσο απότομο νησί, που συχνά χρειάζεται να περπατήσετε το τελευταίο κομμάτι. Υπάρχουν επίσης ταξί και ενοικίασης αυτοκινήτων και ποδηλάτων.

Πώς να φτάσετε :: Δεν υπάρχει αεροδρόμιο στη Σκόπελο. Οι περισσότεροι γη charterflights στη Σκιάθο, και από εκεί μπορείτε να πάρετε το ιπτάμενο δελφίνι (περίπου 45 λεπτά από τη Χώρα) ή φεριμπότ (γ.1, 5 ώρες για τη Χώρα). Μπορείτε επίσης να πάρετε για να Σκόπελο με πλοίο από το Βόλο και Αγ. Κωνσταντίνο στην ηπειρωτική χώρα.